Svampe stroganoff
Opskrift
Ingredienser
Til 4 personer
- 600 g. blandede svampe (brune champignon, portobello, kantareller, hvide champignon eller enoki)
- 25 g. vegan smørblok
- 2 stk. store løg
- 3-5 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- 1 spsk. stærk paprika
- 1 spsk. sød paprika
- 0,5-1 spsk. røget paprika
- 8 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. soyasauce
- 2 dl. hvidvin eller rødvin (vi brugte hvidvin)
- 2 dl. svampe Bouillon (kan købes i bl.a. Bilka og Føtex)
- 2 dl. AMA flødealternativ (netto, coop365) eller risfløde (rema1000)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at rense svampene og skær dem i skiver.
Kom smør på en pande og varm den op. Tilsæt svampene og lad dem stege under omrøring indtil deres væske er fordampet. De må gerne blive lidt gyldne.
Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt dem til panden og lad det stege til løgene er bløde.
Tilsæt nu stærk paprika, sød paprika og røget paprika, tomatpuré, soyasauce og vin. Lad det koge i et par minutter. Tilsæt bouillonen og lad saucen småkoge 10 minutter.
Tilsæt til sidst fløde. Smag til med salt og peber.
KONTAKT OS
Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at booke os til et arrangement? Så tøv ikke med at kontakte os!