hvem er vi?

BLUSSET
Vi ønsker at inspirere andre til at åbne deres hjem og hjerter for plantebaseret mad.
Målet er klart: at dele vores kærlighed til unik, velsmagende og plantebaseret mad med andre.
Vi ønsker at skabe et sted, hvor folk ikke kun kommer for at spise, men for at opleve, lære og blive inspireret. Vi vil vække nysgerrighed og udfordre de smagsløg, vi troede, vi kendte og vise hvordan plantebaseret mad kan være både rig på smag og dybde.
Velkommen til Blusset-familien.
SONJA
Hej, jeg hedder Sonja, og sammen med min søn har jeg begivet mig ud på et eventyr, der har bragt os til et spændende krydsfelt mellem passion, smag og bæredygtighed. Vores historie er ikke kun en fortælling om mad; det er en fortælling om familie, kærligheden til at eksperimentere med mad og inspirere andre til at prøve noget nyt.
Jeg har altid elsket at lave mad, der er lidt anderledes og smager af rigtig meget. For nogle kan madlavning være en byrde, men for mig er madlavning mit frirum. At gå på jagt efter opskrifter er en af mine hobbyer. Jeg har stødt på rigtig mange forskellige opskrifter gennem tiden, som jeg ofte tilretter efter hvad jeg tænker smager godt.
Da min yngste datter besluttede sig for at spise plantebaseret i år 2019, blev jeg for alvor udfordret på nye idéer og ingredienser. I starten syntes jeg det var svært, men jeg blev hurtigt fascineret af, hvordan ingredienser fra planteriget kan transformeres til lækre, nærende og samtidig bæredygtige måltider.
Under Covid-19 fik jeg en idé om at købe en foodtruck. Tidspunktet var dog ikke helt det rigtige i forhold til pandemien. Tankerne og snakken blev alligevel hængende, og efter at familien havde hørt på det længe nok, sagde Anders;
”mor, nu er tiden vist til at du skal realisere din drøm”.
Derfor besluttede min søn og jeg at tage et modigt skridt og starte vores egen madvogn.
Vores madvogn er resultatet af mange timer i køkkenet sammen med resten af familien som smagstestere, hvor vi hygger og er ærlige omkring, hvad der er godt, og hvor der er plads til forbedringer. Jeg ønsker, at hver bid ikke kun er en fornøjelse for ganen, men også fortæller en historie om vores rejse og værdier. Jeg tror på, at mad skal smage af meget og gerne må være lidt anderledes – ligesom min dejlige familie.


ANDERS
Allerede før jeg startede på gymnasiet, drømte jeg om at skabe mit eget. Efter folkeskolen tog jeg en HHX med linjen ”Business Iværksætter”, og har sidenhen deltaget i konkurrencer inden for iværksætteri. Selv tilbage i gymnasiet vidste jeg, at jeg skulle lave noget inden for bæredygtighed. Her udviklede jeg og mine tre studiekammerater en app-prototype med et ønske om at bekæmpe ensomhed og madspild. Vi kaldte den ”Twogether”. Idéen kvalificerede os til DM i innovation, men vi kom aldrig videre. Efter et par obligatoriske sabbatår, vendte jeg mod Århus for at læse en uddannelse i finans. Det kan for mange mennesker godt virke tørt og kedeligt, og det kan det til tider også godt være, skulle jeg hilse og sige!
I sommeren 2022 besluttede jeg mig for at spise vegetarisk, og det valg tog jeg af flere grunde.
Det øjeblik, hvor det for alvor gav mening for mig at genoverveje mine spisevaner er faktisk lidt besynderligt. Min aha-oplevelse kom uventet en dag, hvor jeg stødte på en video om gorillaen Koko. Kokos evne til at kommunikere og udtrykke følelser gjorde, at jeg fik svært ved at spise kød fra dyr, der ikke har haft et godt liv.
Under min praktik kunne jeg også mærke, at jeg blev nødt til at give det et skud med at lave en forretning, før jeg træder ind i et rigtigt ”voksenjob”, og her kom ideen om en plantebaseret foodtruck. Da min praktikperiode var færdig, sagde jeg mit ellers rigtige gode studiejob op for at give mig selv lidt mere tid, og i foråret 2023 tog jeg springet med min mor om at åbne den her foodtruck! Det er for mig oplagt at starte en forretning med min mor, fordi vi herigennem lærer hinanden at kende på andre måder end ellers.
Samtidig har jeg også fået et indtryk af, at debatten om, hvorvidt vi skal spise kød eller ej, oftest tager udgangspunkt i modpoler; altså folk der har rigtig stærke holdninger til, hvorvidt man skal spise kød eller ej. Det vil vi helst være fri for, og derfor har vi bevidst valgt at fortælle, at vi laver plantebaseret mad, og ikke vegansk eller vegetarisk. Vi er ikke optaget af, om du spiser kød eller ej. Vi vil bare gerne dele vores passion om plantebaseret mad – og hvordan kommer man lettest fra start med det?
Man starter da bare Blusset!
kontakt os
Har du nogle spørgsmål? Så kontakt os endelig! Du kan fange os på email, telefon eller ved at benytte vores kontaktformular.