Portobello wellington
Opskrift
Ingredienser
Til 4 personer
- 3 mellemstore eller 4 små portobellosvampe
- 3-4 store zittauerløg løg
- 250 gram frisk spinat
- 1 rulle butterdej fra køl eller frost
- 1 spsk dijon sennep
- 1-2 spsk tørret timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Skær løgene i strimler og steg dem i ca. 30 minutter ved lav varme, indtil de er bløde og helt karamelliserede. Køl dem af.
Kom spinaten på den stadig varme pande og steg indtil det lige når at falde sammen. Køl dem af.
Rens portobellosvampene, skær stilken af dem og steg dem ca. 5 minutter på hver side på en middelvarm pande, eller bag dem i ovnen med toppen op i ca. 10 min ved 200 grader.
Læg dem på køkkenrulle, så det kan suge den væske, svampene afgiver. Lad det hele køle godt af. Dette kan med fordel laves dagen i forvejen.
Sådan samler du Portobello Wellington
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rul butterdejen ud og smør den med en spsk. sennep ned langs midten, så det dækker ca. 1⁄3 af dejen.
Læg halvdelen af de stegte løg og spinaten på dejen. Krydr med salt og peber. Placér de stegte portobellosvampe ned langs midten med toppen nedad.
Ovenpå svampene kommes resten af de stegte løg og spinat, og endnu engang krydres med salt og peber. Drys lidt timian ud over hele herligheden.
Fold butterdejen ind over enderne og over midten og brug fingrene til at lukke den sammen. Vend brødet om, så sammenfoldningen er nedad. Pensl butterdejen med lidt vand eller havremælk
Bag i ovnen ca. 40 minutter indtil brødet er gyldent.
kontakt os
Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at booke os til et arrangement? Så tøv ikke med at kontakte os!