shepherd's pie

Opskrift

Ingredienser

 

Til 4 personer

 

  • 1 løg, finthakket
  • 500 g. MINCED fra naturlig (fra Netto, Bilka, Coop365)
  • 2 gulerødder, groftrevet
  • 2 stænger bladselleri, skrællet og i små stykker
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 dl. røde linser (Rema1000)
  • 1-2 dl. rødvin
  • 2 spsk. worcestershire sauce
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. frisk rosmarin, finthakket
  • 1 spsk. Naturli’ smørblok til stegning
  • Salt
  • Sort peber, friskkværnet
Kartoffelmos
 
  • 1 kg. skrællede kartofler
  • 75 g. smør
  • Ca. 3 spsk. AMA flødealternativ, risfløde el. plantemælk
  • Salt
  • Sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåde


Kartoffelmos:

Kog kartoflerne og tjek løbende, om kartoflerne er møre. Kan en gaffel stikkes igennem og slippe kartoflen selv, er kartoflerne klar til at blive most. Brug en kartoffelmoser eller en gaffel til at mose kartoflerne. Herefter smages mosen til med smør, salt, samt lidt flødealternativ eller plantemælk afhængig af hvor fedtfattig du ønsker retten skal være.

 

Steg løg, hvidløg til de er gyldne i en gryde og tilsæt tomatpuré, gulerødder, bladselleri og Naturli’ hakket. Steg lidt videre.

Tilsæt de røde linser, rødvin, Worcestershire sauce, bouillon, timian, rosmarin, salt og peber. Kog i 20-30 minutter til linserne er kogt ud.

Jævn det med lidt maizena hvis saucen er for tynd.
Saml det hele i et ovnfast fad og bag i ovnen i 30-40 minutter ved 180 grader.


kontakt os

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at booke os til et arrangement? Så tøv ikke med at kontakte os!