kålsalat med butternut squash

Opskrift

Ingredienser


Til 4 personer


  • 1 lille butternut squash
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk rosmarin
  • 200 g. grønkål
  • Et lille granatæble
  • 75 g. saltede mandler
  • Olivenolie til bagning og stegning
  • Lidt salt

Citrus-vinaigrette

 

  • Saften fra en citron eller appelsin
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. jomfru olivenolie
  • 1 spsk. sirup
  • 1 knivspids salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Skræl og flæk butternut squash over på langs, fjern kerner og skær den i herefter i tern. Læg stykkerne i et ovnfast fad og vend dem i ca. 2 spsk olivenolie, knust hvidløg, rosmarin og lidt salt. Bag dem i ca. 25 minutter – til de er let gyldne og du let kan stikke en kniv igennem.

Åben granatæblet med en kniv og tag kernerne ud. Hak grønkål (eller køb en pose der er hakket og klar)

 

Citrus-vinaigrette

 

Skær citronen over og pres saften ud af den
Bland saften med hvidvinseddike, olivenolie, sirup, salt og peber.
Smag den til. Juster smagen med enten mere sirup eller eddike, tilsæt salt og peber. Anret salaten og hæld vinaigrette over

kontakt os

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at booke os til et arrangement? Så tøv ikke med at kontakte os!