RØDBEDETATAR

Opskrift

Ingredienser

 

Til 4 personer

 

  • 500 g. rødbeder
  • 3 spsk. syltede rødløg
  • Et lille æble
  • Olivenolie til bagning
  • Salt og peber

    Til servering

  • 2 dl. vegansk mayonnaise (F.ek.s Hellmann – fås i bl.a. Coop365, Bilka el. Føtex)
  • 1-2 tsk. revet peberrod
  • 1 spsk. frisk dild (gerne mere)
  • En moden avocado
  • Karse
  • Rugbrødschips

Fremgangsmåde

 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

 

Skræl rødbeder og skær dem i grove tern. Læg rødbedestykkerne i et ovnfast fad og vend dem i ca. 2 spsk. olie, 1 tsk. salt og lidt peber. 

Bag rødbederne i ca. 25-30 minutter, indtil de er møre.

Hak de afkølede rødbedestykker groft i en minihakker eller foodprocessor sammen med de syltede rødløg.

Skær æblet i meget små tern og vend dem med de hakkede rødbeder samt rødløg. 

Tilsæt lidt salt og peber. Husk at smage til.

Rør mayonnaise op med revet peberrod, finthakket dild og lidt salt. Den må gerne have en god smag af peberrod.

Skær avocadoen i helt tynde skiver.

 

Anretning

 

Stil en bagering på Ca 5-7 cm i omkreds på en tallerken.

Læg et tykt lag med avocadoskiverne (1/4 af avocadoen per person) i bunden af bageringen. Læg herefter et tykt lag rødbedetatar (ca. 3-4 cm) og pres rødbedetataren ned i formen med en ske. Løft forsigtigt ringen op. Top med peberrodsmayonnaise og karse og server med rugbrødschips og ekstra mayonnaise.

kontakt os

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at booke os til et arrangement? Så tøv ikke med at kontakte os!