mulligatawny suppe

Opskrift

Ingredienser

 

Til 4 personer

 

  • 1 hakket løg
  • 1 gulerod
  • 1 kartoffel
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. ingefær
  • ½ æble

  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 65 g tomatpuré

  • ½ spsk. karry
  • ¼ tsk. koriander
  • ¼ tsk. paprika
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. timian
  • 1/8 tsk. kardemomme
  • 1/8 tsk. sort peber
     
  • 790 ml. grøntsagsbouillon (240 ml. + 550 ml.)
  • 115 g. røde linser
  • 115 g. kokosmælk (gerne en fed variant)

Fremgangsmåde

 

Løget hakkes og gulerod, kartoffel og æblet skæres i tern.

Derefter svitses løg, gulerod, kartoffel, sambal oelek, hvidløg, ingefær og æble i en gryde i ca. 10 minutter.

 

Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré, og svits i yderligere 5 minutter.

Rør krydderierne (karry, koriander, paprika, kanel, gurkemeje, timian, kardemomme og sort peber) i og svits i 5 minutter.

 

Tilsæt 240 ml. grøntsagsbouillon og blend suppen.

Hæld de resterende 550 ml. grøntsagsbouillon, røde linser og kokosmælk i suppen. Kog i ca. 30 minutter, indtil linserne er møre.

 

Blend suppen igen, så den bliver lidt mere jævn, men stadig har lidt konsistens.

 

Varm suppen op igen inden servering, hvis nødvendigt.

kontakt os

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at booke os til et arrangement? Så tøv ikke med at kontakte os!